Hart van Onderwijs

Wie ben ik?

Mijn naam is Douwe Hoitsma en ik ben leerkracht, psycholoog, onderwijscoach en meditatietrainer. Ik hou mij al 25 jaar bezig met het ontwikkelen van Hart van Onderwijs. Ik heb een sterke affiniteit met het boeddhisme en dan vooral met de integratie van de boeddhistische leer in de dagelijkse (onderwijs)praktijk. 

In 2014 heb ik het prentenboek Vier Hartvrienden, leven vanuit je hart geschreven, waarin de vier hartkwaliteiten in de vorm van dieren gerepresenteerd worden. In 2017 verscheen vervolgens het prentenboek Zes Waardevolle Vrienden, op weg naar een gelukkig leven, waarin kinderen aan de hand van zes dierverhalen kennis maken met de innerlijke wereld van de zes leercompetenties.

Doe een ander geen kwaad,
cultiveer het goede,
ken je eigen geest.
Dit is de essentie van de leer van de Boeddha

Ik heb deze boekjes geschreven omdat ik de wijsheid en compassie die HvO uitdraagt wil delen met leerlingen, leerkrachten en iedereen die met kinderen werkt. Ik prijs me gelukkig dat ik een fractie van de boeddhistische filosofie en werkwijzen in het onderwijs mag doorgeven, zodat kinderen en volwassen er hun voordeel mee mogen doen.

HvO als een grote steun voor kinderen en volwassenen

Vooral in deze tijd van veel veranderingen, onrust en onzekerheid kan HvO een grote steun voor kinderen en volwassenen zijn.

Enkele referenties:

  • Er staan vier recensies over de Vier Hartsvrienden op de site van Milinda Uitgevers
  • In het zomernummer van Boeddhamagazine staat in 2014 een artikel over HvO met als titel Boeddha in de polder
  • In het Vechtjournaal van 2019 heeft Yvonne Hulsbos een artikel over de zes vaardige middelen geschreven met als titel:  “Mooi boek om een gesprek te beginnen: Boeddhistische wijsheid in een Westers jasje”. Deze staat ook op de site van Milinda Uitgevers
  • In het augustusnummer van Happi.kids van 2020 is een mooi artikel van HvO opgenomen. Happi.kids is een jeugdmagazine van Happinez

Workshop

Vul het onderstaande formulier in om op de hoogte gehouden te worden betreft de  workshops in 2024.

Vul uw naam en e-mail adres in en ik neem contact op!