Hart van Onderwijs

Zes Waardevolle Vrienden

Om een gelukkig leven te leiden hebben zowel kinderen als volwassenen veel baat bij zes leercompetenties of zoals ze in het boek de ‘zes vaardige middelen’ worden genoemd: geven, discipline, geduld, inzet, concentratie en wijsheid. Hoewel ze uit het boeddhisme voortkomen, waarin ze paramita’s worden genoemd, zijn het in wezen algemeen menselijke competenties, die in elke levenssituatie kunnen worden toegepast.

Het boek nodigt kinderen uit om na te denken over wie ze zijn en hoe ze deze waardevolle vrienden ook in het eigen leven tot ontwikkeling kunnen laten komen. Aan de hand van de belevenissen van zes bijzondere vrienden: Gijs de hond, Desy de gans, Gertude de flamingo, Aïsha de mier, Co de spin en Wout de schildpad, laten Douwe Hoitsma en Elke Büchler kinderen kennismaken met de innerlijke wereld van de zes leercompetenties. Al doende leren de vrienden welke invloed deze competenties hebben op henzelf en op anderen.

Bestelinformatie

Indien u het prentenboek “Zes Waardevolle Vrienden, op weg naar een gelukkig leven” wilt bestellen, stuur dan een mail naar info@hethartvanonderwijs.nl. Vermeld a.u.b. uw naam, adres, postcode en woonplaats. Als u uw boek gesigneerd wilt hebben, geeft u dat de nam(en) door.

De kosten van “Zes Waardevolle Vrienden” zijn € 14,75 + € 3,90 (verzendkosten). U kunt de kosten van € 18,65 overmaken op rekeningnummer:

NL72INGB0650018907

t.n.v. D. A. Hoitsma
o.v.v. “Zes Waardevolle Vrienden”

Als u het bedrag op de rekening hebt gestort, ontvangt u zo snel mogelijk uw exemplaar.

Engelse vertaling

Inmiddels is er een Engelse vertaling van het prentenboek, genaamd  “Six Treasured Friends, Path for a happy life”.

Dit boekje heeft een slap kaft. De kosten zijn dezelfde als van de Nederlandse versie.

Workshop

Vul het onderstaande formulier in om op de hoogte gehouden te worden betreft de  workshops in 2024.

Vul uw naam en e-mail adres in en ik neem contact op!