Hart van Onderwijs

Vier Hartsvrienden, leven vanuit je hart

In dit prentenboek worden de vier hartkwaliteiten door dieren gerepresenteerd. Zo staat Pablo Paard voor verbondenheid/gelijkheid/gelijkmoedigheid, Kitty Kikker voor hulpvaardigheid, Ali aap voor vriendelijkheid en Victorino Vogel voor blijdschap. Elk dier ontmoet een dier, die de tegengestelde emotie of gedraging representeert. Zo ontmoet Pablo Paard Hein Konijn die buiten gesloten wordt. Kitty Kikker ontmoet de chagrijnige Eduard Eend die hulpeloos is, Ali Aap ontmoet de dwarse Boris Bok, die altijd boos is op iedereen en Victorino Vogel de jaloerse Kentucky Kip. Elke hartsvriend geeft op zijn beurt een les en wens aan het dier dat de tegenovergestelde emotie of gedraging representeert.

Het verhaal speelt zich eerst in het dierenrijk af. Dan verplaatst het verhaal zich naar het mensenrijk. De koning en koningin kampen met veel problemen in hun koninkrijk. Ze ontmoeten de vier hartsvrienden, die voor de tweede keer hun lessen en wensen kenbaar maken. De problemen worden daarmee opgelost.

Tenslotte richt het prentenboekje zich tot de kinderen en spreken de hartsvrienden hun wensen en lessen voor de derde keer uit. Spelenderwijs wordt de deur geopend naar een vredige samenleving.  

Indien u het prentenboek “Vier Hartsvrienden, leven vanuit je hart” wilt bestellen, stuur dan een mail naar info@hethartvanonderwijs.nl. Vermeld a.u.b. uw naam, adres, postcode en woonplaats. Als u uw boek gesigneerd wilt hebben, geeft u dat de nam(en) door. 

De kosten van “Vier Hartsvrienden” zijn € 14,75 + € 3,90 (verzendkosten).
U kunt de kosten van € 18,65 overmaken op rekeningnummer: NL72INGB0650018907
t.n.v. D. A. Hoitsma o.v.v. “Vier Hartsvrienden”

Als u het bedrag op de rekening hebt gestort, ontvangt u zo snel mogelijk uw exemplaar.

Engelse vertaling

Inmiddels is er een Engelse vertaling van het prentenboek, genaamd “The Friendly Four, living with happiness in your heart”.

Dit boekje heeft een slap kaft. De kosten zijn dezelfde als van de Nederlanse versie. 

The Friendly Four wordt nu ook door kinderen in Oeganda gelezen.

Workshop

Vul het onderstaande formulier in om op de hoogte gehouden te worden betreft de  workshop.

Vul uw naam en e-mail adres in en ik neem contact op!