Prentenboek

Zes waardevolle vrienden FRONT Klein

“Zes Waardevolle Vrienden”
Op weg naar een gelukkig leven

Om een gelukkig leven te leiden hebben zowel kinderen als volwassenen veel baat bij de ‘Zes Vaardige Middelen’, ook wel paramita’s (Sanskriet) genoemd: geven, discipline, geduld, inzet, concentratie en wijsheid. Hoewel ze uit het boeddhisme voortkomen zijn het in wezen algemeen menselijke vaardigheden, die in elke levenssituatie kunnen worden toegepast. Aan de hand van de belevenissen van zes bijzondere vrienden: Gijs de hond, Desy de gans, Gertude de flamingo, Aïsha de mier, Co de spin en Wout de schildpad, laten Douwe Hoitsma en Elke Büchler kinderen kennismaken met de innerlijke wereld van de Zes Vaardige Middelen. Al doende leren de vrienden welke invloed deze vaardigheden hebben op henzelf en op anderen. Het boek nodigt kinderen uit om na te denken over wie ze zijn en hoe ze deze waardevolle vrienden ook in het eigen leven tot ontwikkeling kunnen laten komen.

 

Website Aisha

De vierde Waardevolle vriend is IJverige Aïsha. Zij werkt heel hard om voor zichzelf en anderen een mooi mierennest te maken. Ze kan blaadjes en takjes verslepen die veel zwaarder zijn dan zijzelf. Daar moet ze heel erg haar best voor doen.

Als iets niet lukt, zegt ze tegen zichzelf: ‘Ik kán het, ik houd vol tot het me wel lukt.’ En als ze even geen zin heeft, zet ze toch door.

 Webiste luie Leko

Ook Luie Leko woont in een mierennest. Hij geniet van het leven, houdt van lekker eten, drinken, slapen en luieren in de zon. Daar is niets mis mee. Maar soms moet Leko een nieuw mierennest bouwen. Hij bedenkt dan allerlei smoesjes om maar niet te hoeven werken: ‘Eh, ik kan nu even niet, want ik moet … eh mijn boek nog uitlezen.’ Hij is liever lui dan moe. En dat was wel een beetje zielig voor Leko toen het laatst heel hard regende: Leko had zijn nest niet klaar en werd drijfnat!

Indien u het prentenboek “Zes Waardevolle Vrienden” wilt bestellen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld a.u.b. uw naam, adres, postcode en woonplaats.

De kosten van “Zes Waardevolle Vrienden” zijn € 14,95 + € 3,90 (verzendkosten). U krijgt dan een gesigneerd exemplaar. U kunt de kosten van € 18,85 overmaken op rekeningnummer:

NL72INGB0650018907

t.n.v. D. A. Hoitsma

o.v.v. “Zes Waardevolle Vrienden”

Als u het bedrag op de rekening hebt gestort, ontvangt u zo snel mogelijk uw exemplaar.

 

 

 

 

 

Indien u het prentenboek “De vier Hartsvrienden” wilt bestellen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld a.u.b. uw naam, adres, postcode en woonplaats.

De kosten van “De vier Hartsvrienden” zijn € 14,95 + € 3,90 (verzendkosten). U krijgt dan een gesigneerd exemplaar. U kunt de kosten van € 18,85 overmaken op rekeningnummer:

 

NL72INGB0650018907

t.n.v. D. A. Hoitsma

o.v.v. “De vier Hartsvrienden”

Als u het bedrag op de rekening hebt gestort, ontvangt u zo snel mogelijk uw exemplaar.

 

Engelse vertaling

Inmiddels is er een Engelse vertaling van het prentenboek, genaamd "The Friendly Four, living with happiness in your heart".

Dit boekje heeft een slap kaft. De kosten zijn dezelfde als van de Nederlanse versie. 

 

The Friendly Four wordt nu ook door kinderen in Oeganda gelezen.

Oeganda1 Oeganda3 Oeganda4

 

Meester Douwe leest de Vier Hartsvrienden voor aan kinderen in het Kinderdagverblijf "KinderKade" in Muiden. De kinderen waren enthousiast en leefden erg mee met de belevenissen van de dieren.

 

Kinderkade