Home


INTEGRATIE VAN DE VIER HARTKWALITEITEN EN ZES VAARDIGE MIDDELEN IN HET ONDERWIJS
OP BASIS VAN COMPASSIE EN WIJSHEID


                  Voorplaatprentenboek

Vier Hartsvrienden zijn bij uitgeverij Milinda uitverkocht. Dit boekje is nog in beperkte oplage bij mij te bestellen. Waarschjnlijk wordt er een herdruk gemaakt. Kosten bedragen € 18,85. 

Mooi artikel over nieuw prentenboek   

Vandaag staat er een artikel over mijn nieuwe prentenboek in het Vechtjournaal. Zie http://paper.weespernieuws.nl/open/ea76ca63#p3

                        Nieuw prentenboek

        Zes waardevolle vrienden FRONT Klein  

Douwe Hoitsma en Elke Bücheler hebben, in samenwerking met uitgeverij Milinda, een nieuw prentenboekje “Zes Waardevolle Vrienden” gemaakt. Voor meer informatie, zie boek. Het boek is vanaf 8 april te verkrijgen. Als je meer over het boek wilt weten of het boek wilt kopen, ga dan naar BOEK op deze site.

 

Boekpresentatie door Douwe Hoitsma

“Zes Waardevolle Vrienden”

 

Op zaterdag 8 april zal Douwe Hoitsma, in samenwerking met uitgeverij Milinda,  zijn nieuwe prentenboek “Zes Waardevolle Vrienden” in stadscafé Gieling te Muiden presenteren. De illustraties zijn door Elke Bücheler gemaakt.  In dit boek maken kinderen en ook volwassenen kennis met de innerlijke wereld van  Zes Vaardige Middelen: geven, discipline, geduld, inzet, concentratie en wijsheid. Jullie zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom.

Datum: zaterdag 8 april

15.00 tot 15.30: inloop

15.30 tot 16.00 uur: boekpresentatie

16.00 tot 18.00 uur: signeren en gezelligheid

 

We hopen jullie te zien.

RSVP: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren: P+R terrein, Maxisweg , Muiden

Adres: Stadscafé Gieling, Weesperstraat 82, Muiden

 

                             Handpoppen

De handpoppen bij de “Vier Hartsvrienden” zijn klaar. Els Jansen heeft ze gemaakt. Wat zien ze er prachtig en grappig uit!! Mogen zoveel mogelijk kinderen en leerkrachten ermee spelen.

              Els Jansen.1

 

 Inspectie: Jozefschool Muiden goed in ‘Hartkwaliteiten’

Maandag 4 juli heeft de inspecteur de Jozefschool in Muiden bezocht voor het vierjaarlijks kwaliteitsonderzoek. De inspecteur was zeer tevreden over -en gaf daarom het oordeel ‘goed’ voor- het kwaliteitsgebied ‘Schoolklimaat en veiligheid’ en constateerde een positieve houding naar kinderen en rust en taakgerichtheid in de groepen. In de vriendelijke en respectvolle sfeer in de school herkende de inspecteur het unieke identiteitstraject ‘Hartkwaliteiten’. (Bron ASKO)

 St Jozef Muiden

 

De vier Hartkwaliteiten in peuterspeelzaal Jacinta in Weesp

Jacinta.3

In peuterspeelzaal Jacinta hangen de vier Hartkwaliteiten boven de bank. De kinderen beoefenen de Hartkwaliteiten. Eén kind speelt dat ze ziek is, een ander gaat haar voorlezen en een derde kind helpt het andere kind bij het voorlezen.  

Volg nu ook het Hart van Onderwijs op Yurls. Yurls is een gratis tool waarmee duizenden leerkrachten hun favoriete internetbronnen verzamelen en delen. Elke twee weken zal een nieuwe oefening vanuit het Hart van Onderwijs worden opgenomen. Ga dus naar: Yurls

Op Yurls staat nu een aanzet tot het ontwikkelen van een complimentencultuur in de klas en school, zie Compliment

"De 4 Hartkwaliteiten en de 6 Vaardige Middelen zijn de essenties van leren, lesgeven en leven, omdat ze op onze inherente wijsheid en compassie gebaseerd zijn"

"De beoefening van de 4 Hartkwaliteiten brengen kinderen en leerkrachten meer in balans"

"Moge alle trainingen en projecten een bijdrage leveren aan het welzijn en de ontwikkeling van leerlingen en leerkrachten"

 

 Eerste Prentenboeken in Afrika

De eerste prentenboeken van The Friendly Four zullen naar Afrika gaan. Claire Gauvreau van het Community Project Bunyonyi zal de boekje voor haar school in Oeganda meenemen.

Oeganda.2

 

             

             

 

                                Nieuws:

St Jozef Muiden

De Jozefschool Muiden is een Hart van Onderwijsschool geworden. www.jozefschoolmuiden.nl

Happikids4 klein

In het augustusnummer van Happi.kids staat een interessant en mooi artikel over het Hart van Onderwijs. Dit artikel is bedoeld voor ouders, kinderen, leerkrachten en iedereen die met kinderen werkt.

 Bezoek stand 50 van het Hart van Onderwijs tijdens het bezoek van de Dalai Lama op 16 en 17 september in Ahoy 

             DalaiLama

 

De Vier Hartsvrienden en de Zes Waardvolle Vrienden zijn in het Engels verkrijgbaar. Kosten € 14,95 per stuk. 

   Voorkant Friendly Four KLEIN

                            Voorkant Six Treasured Friends Klein

 

                 logoNOT

  KOM LANGS OP DE NEDERLANDSE ONDERWIJSTENTOONSTELLING   (NOT)

Het Hart van Onderwijs zal op de NOT van 27 tot en met 31 januari in de Jaarbeurshallen in Utrecht staan. We staan in hal 10 op het startersplein, standnummer G015. Kom langs voor meer informatie of gewoon om even gezellig te buurten. Voor meer informatie, zie NOT2015

U kunt ook gratis kaarten bestellen via Kaarten NOT

                          Dalai Lama 

       DeDalaiLamaboom

Kinderen van de Jozefschool Muiden planten samen met de Dalai Lama een boom voor het onderwijs. Voor meer informatie, zie pdf.

        Voorplaatprentenboek

Op 9 oktober is het prentenboek 'De vier Hartsvrienden' op de Jozefschool in Muiden gepresenteerd. Het boek is op de vier Hartkwaliteiten gebaseerd. Lees meer over de presentatie op FacebookHartsvrienden en ASKO Hartsvrienden.  Indien u het boekje wit bestellen, ga naar www.hethartvanonderwijs.nl en dan naar Prentenboek. In de bijlage ziet u meer informatie over de inhoud, zie pdf.

Inmiddels is een recensie over "De vier Hartsvrienden" door Marianne Pijl geschreven, zie pdf.

Inmiddels is de Engelse vertaling uit. Het boekje heet: "The Friendly Four, living with happiness in your heart". U kunt het boekje bestellen als u naar Prentenboek op deze site gaat.

In het Boeddhistisch Dagblad staat een artikel over De vier Hartsvrienden, zie pdf.

In de zomereditie van BoeddhaMagazine kunt u een interview met Douwe Hoitsma over het Hart van Onderwijs lezen. De titel luidt: "Boeddha in de polder". Voor het hele intervriew, zie pdf.

Kinderen in Oeganda lezen het prentenboekje. "The Friendly Four" is expanding!

Oeganda3 Oeganda4

 

 

Linkedin 

  Facebook